Зелева торта с плънка от кайма, зеленчуци и кашкавал

Необходими продукти:
зелеви листа
За плънката:
кайма
лук
моркови
чушки
маслини
кашкавал - по желание
Количествата на продуктите определете сами според вкусовите си предпочитания и желания брой порции готово ястие.
Начин на приготвяне:
Сварете зелевите листа в подсолена вода за около 5 минути. След това отрежете дебелите части и "разпънете" листата, за да се получат равни.
Разбира се, плънката може да бъде по ваш избор, но ние ви предлагаме да опитате с кайма и зеленчуци.
Запържете каймата, прибавете настърган морков, нарязани на ситно лук, чушки и парченца маслини.
Настържете кашкавал, ако сте решили да използвате.
Започнете да "сглобявате" необичайната торта.
В подходящ съд сложете зелев лист, върху него от готовата плънка, поръсете с кашкавала и продължете реденето в същата последователност до изчерпване на количествата. Завършете със зеле, което също покрийте с настърган кашкавал.
Изпечете ястието в умерено загрята фурна в продължение на 30 минути.
Украсете с маслини и поднесете.
Кашкавалът може да замените със смес от майонеза и чесън, вместо кайма вариант е да използвате сварено пилешко месо, например.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Солена торта с шунка и кашкавал
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
- Солена торта с пушена сьомга
- Торта с гъбен крем
- Макаронена торта с кайма и кашкавал
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
Коментари към Зелева торта с плънка от кайма, зеленчуци и кашкавал