Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солена кашкавалена торта-суфле с шунка

Солена кашкавалена торта-суфле с шунка

Солена кашкавалена торта-суфле с шунка - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама пшенично брашно
  • 300 милилитра вряща вода
  • 3 супени лъжици олио
  • 200 грама кашкавал (предварително настърган)
  • 4 яйца
  • 1 супена лъжица сос горчица
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 200 грама шунка или друг колбас по избор
  • подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сложете 300 милилитра вода върху котлона, добавете олиото и изчакайте течността да заври. Тогава свалете от огъня и прибавете брашното. Замесете тесто, като първоначално бъркайте с лъжица, а след това продължите с ръце, но внимавайте, защото сместа ще е гореща.

Оставете тестото да се охлади, а междувременно направете плънката. За целта смесете яйцата с горчицата и сметаната, подправете, добавете кашкавала и разбъркайте.

Върнете се към тестото. Разделете го на около 10-12 части, които разточете тънко, изрежете излишното и изпечете пластовете от двете страни в тиган по около 15 секунди от всяка (когато се образуват мехурчета, обърнете).

Покрийте дъното на тава с лист пергамент (ако желаете) и започнете да редувате: тесто, плънката от яйца и кашкавал, шунка и така до изчерпване на наличните количества. Може да използвате други продукти по ваш избор (кайма, гъби...).

Намажете повърхността с плънката, подредете парченца шунка и поръсете със сусамови семена, ако решите.

Изпечете солената торта за 20-25 минути във фурната при 160 градуса.

солена торта

Когато се образува златиста коричка, извадете ястието и му се насладете.

солена торта


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитно