Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
Необходими продукти:
- 300 грама пшенично брашно
- 300 милилитра вряща вода
- 3 супени лъжици олио
- 200 грама кашкавал (предварително настърган)
- 4 яйца
- 1 супена лъжица сос горчица
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 200 грама шунка или друг колбас по избор
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете 300 милилитра вода върху котлона, добавете олиото и изчакайте течността да заври. Тогава свалете от огъня и прибавете брашното. Замесете тесто, като първоначално бъркайте с лъжица, а след това продължите с ръце, но внимавайте, защото сместа ще е гореща.
Оставете тестото да се охлади, а междувременно направете плънката. За целта смесете яйцата с горчицата и сметаната, подправете, добавете кашкавала и разбъркайте.
Върнете се към тестото. Разделете го на около 10-12 части, които разточете тънко, изрежете излишното и изпечете пластовете от двете страни в тиган по около 15 секунди от всяка (когато се образуват мехурчета, обърнете).
Покрийте дъното на тава с лист пергамент (ако желаете) и започнете да редувате: тесто, плънката от яйца и кашкавал, шунка и така до изчерпване на наличните количества. Може да използвате други продукти по ваш избор (кайма, гъби...).
Намажете повърхността с плънката, подредете парченца шунка и поръсете със сусамови семена, ако решите.
Изпечете солената торта за 20-25 минути във фурната при 160 градуса.
Когато се образува златиста коричка, извадете ястието и му се насладете.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солена торта с пушена сьомга
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Картофена торта с шунка и кашкавал
- Торта от сирене със сушени домати и сос песто
- Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Хлебна торта със сирена и сьомга
- Картофена торта с пилешка салата и майонеза
Коментари към Солена кашкавалена торта-суфле с шунка