Солена торта от бутер тесто с кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм бутер тесто
400 грама кашкавал (по-вкусно се получава, ако той е пикантен или солен)
150 - 200 грама масло
магданоз и/или копър
Начин на приготвяне:
Размразете тестото и го нарежете на блатове с големина по избор, които изпечете в предварително загрята фурна. Задължително изчакайте да изстинат, през това време нарежете зелените подправки на ситно и ги смесете с маслото, което трябва да бъде на стайна температура. Добавете настъргания кашкавал (на ситно ренде) и разбийте всичко добре с помощта на миксер.
Студените блатове намажете с получената плънка и подредете един върху друг. Най-отгоре поръсете с нарязан магданоз и приберете тортата в хладилника за минимум 5 часа. След това остава само да я нарежете на парчета и да я споделите с приятелите или семейството си - те със сигурност ще останат доволни :)
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солена торта от палачинки
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с пушена сьомга
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Солена вафлена торта с кайма, топено сирене и кашкавал
- Солена торта Наполеон с гъби и кашкавал
- Палачинкова торта с печурки, кашкавал и домати
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
Коментари към Солена торта от бутер тесто с кашкавал