Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинкова торта с рибен мус

Палачинкова торта с рибен мус

Палачинкова торта с рибен мус - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм заквасена сметана с масленост над 30%
  • 500 грама филе от пушена риба от семейство Сьомгови
  • 2-3 филета аншоа
  • 350 грама пшенично брашно
  • 2 супени лъжици ръжено брашно
  • 4 яйца
  • 500 милилитра минерална вода
  • 2 супени лъжици горчица на зърна
  • 2 супени лъжици сметанов сос с хрян
  • олио
  • 1 чаена лъжица захар
  • прясно смлян черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете на дребно пушената сьомга, а аншоата още по-ситно. Смесете двете рибе с 500 грама от сметаната, прибавете горчицата и разбийте до еднородност с блендер. Подправете със сол, черен пипер и приберете муса в хладилника.

Разбийте яйцата на пяна и смесете с останалата сметана.

Комбинирайте пшеничното и ръженото брашно, добавете захарта и малко сол. След това съединете с яйчено-сметановата маса и разбъркайте до еднородност на консистенцията.

Докато бъркате, наливайте по малко от водата, трябва да се получи немного гъсто тесто. Ако ви се струва гъсто, добавете още малко вода.

Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да престои поне 20 минути.

Сгорещете тиган с диаметър 22-24 сантиметра и в него изпечете палачинки, като намазвате дъното на съда преди всяка следваща.

Когато всички палачинки са готови и изстинат, започнете да "сглобявате" тортата.

Подреждайте ги една върху друга, като помежду им намазвате с муса от риба. В средата на тортата, между два от палачинковите слоеве, сложете соса с хрян.

Декорирайте с муса.

Поставете готовата торта в хладилника минимум за 1 час, като я покриете с найлоново фолио.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниДиетиЛайфстайлСпортИстория