Торта от картофени палачинки със сирене и копър
Необходими продукти
За палачинките:
- 5-6 картофа
- 2 чаени чаши брашно
- 4 чаени чаши прясно мляко
- 30 грама масло
- 5 яйца
- 30 грама мая
- щипка сол
За плънката:
- 250 грама сирене
- 1 глава лук
- 100 грама заквасена сметана
- 50 грама копър
За покритие:
- настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Налейте 2 чаени чаши леко топло прясно мляко в тенджера, в него разтворете маята, добавете брашното и направете тесто. Покрийте съда с кърпа и оставете на топло място.
Обелете картофите, сварете ги, намачкайте или смелете и прибавете маслото. Налейте чаша топло мляко и разбъркайте.
Когато тестото втаса, смесете го с картофеното пюре, подсолете и добавете разбърканите жълтъци и разбитите белтъци.
Разбъркайте добре, налейте останалото мляко и изчакайте тестото отново да втаса, след което от него изпечете палачинки.
Изпържете ситно нарязания лук. Разбийте в блендер сиренето и сметаната, прибавете лука и накълцания копър.
Намажете всяка от палачинките с пълнежа и ги подредете една върху друга.
Най-отгоре поръсете тортата с настърган кашкавал и сложете в гореща фурна за три минути, за да се разтопи покритието.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Торта от спаначени палачинки с крем от извара и мед
- Лимонова палачинкова торта
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от палачинки
Коментари към Торта от картофени палачинки със сирене и копър