Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби

Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби

Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 13 неподсладени палачинки (пригответе ги по любимата си рецепта)
  • 250 грама пилешко филе
  • 30 грама орехи
  • 40 милилитра готварска сметана
  • 50 грама краве масло
  • сол на вкус
  • 1/2 чаена лъжица индийско орехче
  • 60 грама кашкавал (изберете твърд вид)
  • 500 грама гъби (каквито предпочитате)
  • 1 глава кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 1 супена лъжица растителна мазнина (олио)
  • различни видове смлян пипер на вкус


Начин на приготвяне:

След като вече сте направили палачинките, замете се с плънката.

Нарежете гъбите на произволни парчета, изпържете в олио заедно с лука и чесъна за 10 минути, като първите 5 да бъдат на силен огън, а следващите - на слаб и затворете тигана с капак.

Прибавете соевия сос, подправете и гответе още няколко минути, след което охладете сместа.

Смелете в блендер пилешкото филе заедно с орехите. Прибавете сметаната, размекнатото на стайна температура масло, индийското орехче, сол и разбийте всичко.

Гъбите пюрирайте отново с блендера.

Настържете кашкавала, половината от него смесете старателно с гъбеното пюре, а останалото - с пилешкия пастет.

Следва "сглобяването" на тортата. Подреждайте палачинките една върху друга, като редувате двете плънки.

Последният слой да бъде палачинков.

Украсете ястието както ви подсказва въображението.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.by

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитно