Торта от палачинки с ябълки и шоколадов крем
Необходими продукти:
3 чаени чаши течна сметана
6 жълтъка
5 супени лъжици захар
100 грама черен шоколад
4 ябълки
3 супени лъжици краве масло
16-18 палачинки
Начин на приготвяне:
Сгорещете сметаната, без да кипва.
Жълтъците разбъркайте с 1 супена лъжица захар и внимателно налейте сметаната при тях.
Варете сместа на водна баня в продължение на 10 минути, докато се сгъсти. Тогава сложете начупения на парчета шоколад и изчакайте той да се разтопи.
Останалите 4 лъжици захар изсипете в тиган и добавете маслото и в тази комбинация изпържете обелените и ситно нарязани ябълки за около 4 минути.
Време е да "сглобите" тортата. Сложете 3-4 палачинки в дълбока кръгла купа, намажете с крема.
След това намажете 1 палачинка с шоколадовата сладост и в средата сложете от ябълките. Навийте руло, което сложете в средата на дъното на купата върху вече положената основа. Така направете и подредете няколко палачинки.
Покрийте ги с няколко от готовите палачинки (без да ги навивате) и затворете съда с лист найлоново фолио. Приберете в хладилника за два часа.
Когато извадите тортата, обърнете върху плосък съд, намажете обилно с шоколадов крем, който пригответе по същия начин като този за плънката, но използвайте повече шоколад.
Разтопете и няколко парченца шоколад, за да украсите десерта.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
- Лимонова палачинкова торта
- Торта от спаначени палачинки с крем от извара и мед
- Солена торта от палачинки
- Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура
- Торта от палачинки с банани и кисело мляко
- Солена шахматна торта от палачинки
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
- Торта от палачинки с мак и сметанов крем с кафе
- Бананова торта от палачинки
Коментари към Торта от палачинки с ябълки и шоколадов крем