Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Лимонова палачинкова торта

Лимонова палачинкова торта

Лимонова палачинкова торта - изображение

Необходими продукти:
250 грама брашно

  • 2 1/2 чаена лъжица захар
  • 3 яйца
  • 450 милилитра мляко
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 1/2 чаена лъжица ванилия
  • Олио
  • 6 1/2 чаена лъжица лимонов крем
  • 1/4 чаена лъжица царевично брашно
  • 2 1/2 лимона – 2 от тях настъргана кора и сок, 1/2 нарязан за декорация
  • 750 грама нискомаслено кисело мляко

Начин на приготвяне:

Брашното, 1 1/2 супена лъжица захар и щипка сол разбъркайте в купа. Направете кладенец в центъра и там чукнете яйцата. Сипете 100 милилитра мляко и разбъркайте. Прибавете маслото, ванилията и останалото мляко. Трябва да имате течно палачинково тесто.

Опечете около 25-27 тънки палачинки в намазнен с олио тиган и ги оставете да се охладят напълно.

Останалата 1 лъжица захар смесете със сока на 1 лимон, оставете за 5 минути, за да се разтворят кристалчетата.

Затоплете в касерола 5 супени лъжици лимонов крем.

Докато той се загрява, разбъркайте царевичното брашно с останалия лимонов сок и прибавете към топлия крем, прибавете и сока, смесен със захарта. Оставете да къкри 5 минути, след което охладете до стайна температура.

Останалият лимонов крем разбъркайте с киселото мляко и половината лимонова кора. Започнете сглобяването на тортата, сложете една палачинка в поднос и намажете с 1 1/2 супена лъжица от млечната смес. Поставете следващата палачинка, намажете и така продължете, до привършването на палачинките. Оставете за 30 минути в хладилник.

Извадете палачинките от хладилника 15 минути преди да поднесете тортата и полейте с лимоновия крем и подредете няколко резена от плода.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимки