Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Палачинкова торта със сметана и вишнев сироп

Палачинкова торта със сметана и вишнев сироп

Палачинкова торта със сметана и вишнев сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 20 палачинки
  • 300 грама захар
  • 250-300 грама сметана за разбиване с висока масленост (35%)
  • 250 грама вишни (замразени или пресни, зависи от сезона)

 

Начин на приготвяне:

Разбийте сметаната с 200 грама от захарта до сгъстяване.

Подредете палачинките една върху друга, като ги намазвате със сметаната.

След това нанесете от нея и по стените и повърхността на тортата и я приберете в хладилника.

Смесете вишните (ако са замразени, първо ги размразете) със захарта и разбийте с помощта на блендер. Налейте в тенджера и варете в продължение на 15-20 минути (отстранете пяната).

Щом сиропът се охлади, с него декорирайте тортата.


Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cook-room.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитно