Палачинкова торта със сметана и вишнев сироп

Необходими продукти:
- 20 палачинки
- 300 грама захар
- 250-300 грама сметана за разбиване с висока масленост (35%)
- 250 грама вишни (замразени или пресни, зависи от сезона)
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната с 200 грама от захарта до сгъстяване.
Подредете палачинките една върху друга, като ги намазвате със сметаната.
След това нанесете от нея и по стените и повърхността на тортата и я приберете в хладилника.
Смесете вишните (ако са замразени, първо ги размразете) със захарта и разбийте с помощта на блендер. Налейте в тенджера и варете в продължение на 15-20 минути (отстранете пяната).
Щом сиропът се охлади, с него декорирайте тортата.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cook-room.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
- Палачинкова торта с лапад и сирене
- Торта от спаначени палачинки с крем от извара и мед
- Солена торта от палачинки
- Палачинкова торта с рибен мус
- Торта от палачинки
- Солена палачинкова торта със сирена
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
- Лимонова палачинкова торта
- Торта от палачинки с мак и сметанов крем с кафе
Коментари към Палачинкова торта със сметана и вишнев сироп