Палачинкова торта с лапад и сирене
Необходими продукти:
за тестото:
- 250-300 грама брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- щипка сол
- 1/2 чаена лъжица хлебна сода
- щипка захар
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 2 яйца
- 1-2 чаени лъжички масло
за пълнежа:
- 150 грама сирене
- 200 грама лапад
- 100 грама кашкавал
- 1-2 супени лъжици доматено пюре
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти за тестото и разбийте до хомогенност. Намаслете тиган, с помощта на черпак загребете от сместа и изпечете палачинки. В тенджера сложете 2 чаени чаши вода, оставете я да заври и попарете лапада. Отцедете, охладете, нарежете на ситно и го сотирайте за кратко в останалото масло. Във форма за торта наредете палачинките, сложете от плънката върху всяка, поръсете със сирене и по същия начин направете останалите. Последния блат гарнирайте с доматено пюре, поръсете с кашкавал и запечете за 10-15 минути във фурна на 200 градуса. Разрежете, поднесете и на вкус и вид се насладете!
Бон Апети!
Източник: recetas.paraguay.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солена торта с пушена сьомга
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта с кашкавален блат
- Картофена торта с шунка и кашкавал
- Бананова торта от палачинки
- Безглутенова торта от картофи с шоколад
- Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура
- Торта от палачинки с банани и кисело мляко
Коментари към Палачинкова торта с лапад и сирене