Палачинкова торта с лапад и сирене
Необходими продукти:
за тестото:
- 250-300 грама брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- щипка сол
- 1/2 чаена лъжица хлебна сода
- щипка захар
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 2 яйца
- 1-2 чаени лъжички масло
за пълнежа:
- 150 грама сирене
- 200 грама лапад
- 100 грама кашкавал
- 1-2 супени лъжици доматено пюре
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти за тестото и разбийте до хомогенност. Намаслете тиган, с помощта на черпак загребете от сместа и изпечете палачинки. В тенджера сложете 2 чаени чаши вода, оставете я да заври и попарете лапада. Отцедете, охладете, нарежете на ситно и го сотирайте за кратко в останалото масло. Във форма за торта наредете палачинките, сложете от плънката върху всяка, поръсете със сирене и по същия начин направете останалите. Последния блат гарнирайте с доматено пюре, поръсете с кашкавал и запечете за 10-15 минути във фурна на 200 градуса. Разрежете, поднесете и на вкус и вид се насладете!
Бон Апети!
Източник: recetas.paraguay.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
- Торта от макарони със спанак, сирене и пармезан
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Торта от спаначени палачинки с крем от извара и мед
- Лимонова палачинкова торта
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Солена торта от палачинки
Коментари към Палачинкова торта с лапад и сирене