Палачинкова торта с рикота и шоколадова глазура
Необходими продукти:
300 милилитра прясно мляко
300 милилитра кефир
5 супени лъжици брашно
1 банан
2 супени лъжици захар
1 яйце
1 чаена лъжица сода
сол
олио
За плънката:
500 грама рикота
5 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
1 опаковка шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
Смесете кефира със захарта, яйцето, содата и сложете малко сол.
Обелете и намачкайте банана, прибавете го към тази комбинация, след това постепенно изсипете и брашното. Направете гъсто тесто. В него налейте горещото прясно мляко и разбъркайте добре.
Изпечете палачинки от тестото в намазнен с олио тиган.
Крема пригответе, разбивайки рикотата с пудрата захар и настърганата лимонова кора до получаването на въздушна маса.
Върху всяка палачинка сложете от крема и навийте рула, които подредете на два реда във форма. Празните пространства, които останат, запълнете с плънката и покрийте рулата с една голяма палачинка.
Приберете тортата в хладилника за час, след това полейте с шоколадова глазура, украсете по ваш избор и зарадвайте гостите си.
Добър апетит!
Снимка: okulinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Солена торта от палачинки
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Лимонова палачинкова торта
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
- Торта от палачинки с мак и сметанов крем с кафе
- Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура
- Морковена палачинкова торта
- Шоколадова торта от палачинки с кайсиево сладко, ром, стафиди и орехи
- Солена шахматна торта от палачинки
Коментари към Палачинкова торта с рикота и шоколадова глазура