Сладко от череши с лимонови резени

Необходими продукти:
1,3 килограма череши с костилки (черни или жълти)
1 килограм захар
1 лимон
Начин на приготвяне:
Почистете черешите от костилките и дръжките (ще остане 1 кг чисто тегло), махнете нездравите и развалени плодове. Изсипете здравите в дълбока купа, насипете ги със захарта и оставете за една нощ, за да може да си пуснат сока. На сутринта поставете съда на среден огън. Когато съдържанието кипне, намалете температурата и варете около 7 минути. Не забравяйте да отстранявате пяната. Свалете сладкото от огъня и го оставете за 5 - 6 часа, за да се напоят плодовете със сиропа.
Пригответе лимона. Измийте го и нарежете на тънки парчета. Задължително махнете семената, защото може да дадат излишна горчивина на сладкото. Добавете резените лимон в него, още веднъж сложете на котлона да кипне и варете на тих огън в продължение на 5 - 7 минути. Отново оставете да престои 5 - 6 часа.
Сварете и трети последен път, като продължителността на варенето сега да бъде 20 минути, за да започне сиропът да се сгъстява. Огънят да остане слаб.
Стерилизирайте бурканчета и ги напълнете със сладкото, когато то се охлади малко. Затворете и сте готови.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ЕКО МЕДИКА WELL3 СИРОП 500 мл
ФЛОРАНС НЕЙЧЪР БИО КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ, МАСЛО ОТ ШИЙ И АЛОЕ ВЕРА 30 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
КОМПЛЕКТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С ДИАМАНТЕН ПРАХ 50 мл + МАСЛО ОТ ЧЕРЕШИ 50 мл + ПОРТОКАЛОВА ВОДА 120 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Сладко от кори на диня
- Сладко от пъпеш
- Сладко от грозде с ванилия
- Сладко от рози
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Гроздово сладко (от бяло грозде)
- Сладко от грозде с орехи
Коментари към Сладко от череши с лимонови резени