Сладко от зелени орехи с канела
Необходими продукти:
100 цели зелени ореха
3 килограма захар
10 грама карамфил
10 грама канела
5 зърна кардамон
гасена вар
стипца
Начин на приготвяне:
Обелете тънко обвивката на зелените орехи (използвайте ръкавици, за да не се оцветят ръцете ви). Залейте със студена вода и оставете за 6 денонощия, сменяйки водата по 3 - 4 пъти дневно, докато орехите потъмнеят. След това отцедете течността и ги потопете във варова вода (прави се разтвор от 1 - 2 супени лъжици гасена вар и 1 литър вода), нека престоят 24 часа, разбърквайки периодично. След тази процедура следва да измиете орехите със студена вода и да надупчите всеки от тях с помощта на вилица или подходящ шиш на 10 - 15 места. Отново измийте и сложете във вряща вода, към която сте добавили стипца (алум) в съотношение 75 грама от веществото на 5 литра вода. Сложете на котлона и варете в продължение на 10 минути, прецедете и прехвърлете орехите в съд със студена вода. Оставете в него за 1 час.
Направете захарен сироп и към него прибавете орехите и подправките, които предварително сте завързали в "чувалче" от марля. Варете няколко минути, свалете от огъня и оставете за едно денонощие. Това се прави 3 пъти. След което сварете орехите до готовност в сиропа, отстранявайки ароматното вързопче.
Остава само да затворите в бурканчета.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ЗЕЛЕН ОРЕХ + ЖЕЛЯЗО капсули * 100
НовБИОХЕРБА ЗЕЛЕН ОРЕХ капсули 450 мг * 100
ТИНКТУРА АНТИПАРАЗИТНА ПРОГРАМА 100 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ЗЕЛЕН ОРЕХ + ЦИНК 50 мл
ХЕРБАЛКАН ПАРАБАЛАНС тинктура 50 мл
ХЕРБАЛКАН ЗЕЛЕН ОРЕХ тинктура 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Сладко от нар с лимон
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Какво да правим със захаросаното сладко
- Консумирайте розово сладко поради 3 причини
- Сладко от дюли с парченца орехи
- Сладко от круши (цели)
- Сладко от райски ябълки с парченца лимон
- Сладко от люти чушки
- Кекс със сладко от портокалови корички
- Сладко от дюли с джинджифил
Коментари към Сладко от зелени орехи с канела