Сладкиш с пълнеж от кисело мляко и пресни плодове
Необходими продукти
За тестото:
200 грама брашно
100 грама масло
50 грама захар
1 яйце
2 супени лъжици прясно мляко
За плънката:
300 грама кисело мляко
3 жълтъка
75 грама захар
За украса:
пресни сезонни плодове
Начин на приготвяне:
Направете тесто, смесвайки брашното с маслото, прибавете захарта, 1 яйце и 2 супени лъжици прясно мляко.
Разточете го върху посипан с брашно плот и поставете в тава, която приберете във фризера за не повече от 25 минути.
Продупчете с вилица повърхността на няколко места и изпечете във фурната за 20 минути, а градусите да бъдат 160.
Ако тестото се надуе, просто го притиснете с ръка отгоре.
Докато основата се пече, пригответе крема.
С помощта на тел за разбиване на яйца превърнете киселото мляко в еднородна гладка маса. Жълтъците и захарта също разбъркайте до хомогенност и комбинирайте двете течности.
Получения крем разпределете равномерно върху основата от тесто и изпечете при 160 градуса за 25 минути.
Украсете с пресни сезонни плодове и се насладете на десерта.
Добър апетит!
Снимка: cookingfood.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
- Вредна ли е лактозата?
- Лешниково мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Кобилешко мляко – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Сладкиш с пълнеж от кисело мляко и пресни плодове