Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сладкиш с круши с шоколад без глутен и захар

Сладкиш с круши с шоколад без глутен и захар

Сладкиш с круши с шоколад без глутен и захар - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 80 грама фурми (8 броя), почистени от костилките
  • 50 грама сурови бадеми
  • 15 грама орехи
  • 50 грама черен шоколад (над 60% какао)
  • 30 милилитра разтопено кокосово масло
  • 45 милилитра вода
  • 1 круша, нарязана на четвъртинки
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

Шоколадът разтопете на водна баня - поставете го в стъклена купа, която сложете върху гореща вода, внимавайте дъното на купата да не докосва течността. След като се стопи, към него добавете кокосовото масло и разбъркайте, за да се комбинират. Оставете настрана.

Включете фурната да се загрява на 170 градуса с включен вентилатор.

Ядките смелете фино и смесете с бакпулвера.

Чукнете яйцата в дълбока купа и посолете, разбъркайте на пяна.

Почистените фурми смелете с водата до гладка смес, комбинирайте с яйцата. Към тази смес сипете смлените ядки и отново разбъркайте добре.

При непрекъснато бъркане към яйцата сипете шоколада на тънка струя (внимавайте, шоколадът не бива да е твърде горещ, за да не сготви яйцата). Бъркайте, за да се получи консистенцията на кексово тесто.

Застелете правоъгълна форма с хартия за печене и изсипете в нея тестото. Отгоре подредете крушата (обелена и почистена). Изпечете за 30 минути до суха клечка. По желание може да направите отгоре мрежа с разтопен шоколад.

Изстудете сладкиша, след което го нарежете.

Рецептата е предоставена от Станка от "Know how to cook". Вижте какво още ни разказа тя.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: know-how-to-cook.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ДиетиЛайфстайлБотаникаАлт. медицинаСнимкиПсихологияЛечения