Безглутенова веган пица
Необходими продукти:
- 500 грама брашно от елда
- 125 грама брашно от нахут
- 125 грама брашно от кафяв ориз
- 1 чаена чаша и половина топла изворна вода
- 1 кубче мая
- 20 милилитра зехтин
- 5 грама сол
- 10 грама кафява захар
- 100 грама сирене тофу
- 2 супени лъжици доматена паста
- няколко домата
- маслини без костилки
- 100 грама нарязани гъби
- 1 глава лук, нарязана на кръгчета
- риган и босилек на вкус
- няколко стръка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В купа смесете трите вида брашна, разтворете маята във водата и добавете солта, захарта, зехтина. Разбъркайте и пресипете сместа към брашното. Направете тесто и го оставете да втаса.
Разточете кора и я сложете в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете блата с доматена паста, поръсете с риган, босилек и украсете с няколко нарязани домата.
Гарнирайте пицата с маслините, нарязаните гъби, лука и сиренето. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 25-30 минути. Охладете и разрежете пицата, поднесете и гарнирайте със сос по ваш избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: whatlenalikes.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Ползи за здравето и приложение на метлено семе
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- 7-дневна безглутенова диета за отслабване
- Тънките пици са по-калорични
- За глутена - полезен или вреден в действителност е той
- Как да използваме плоча за пица
- Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал
- Джоб пица с кори за лазаня
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Безглутенова диета
Коментари към Безглутенова веган пица