Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Безглутенова веган пица

Безглутенова веган пица

Безглутенова веган пица - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама брашно от елда
  • 125 грама брашно от нахут
  • 125 грама брашно от кафяв ориз
  • 1 чаена чаша и половина топла изворна вода
  • 1 кубче мая
  • 20 милилитра зехтин
  • 5 грама сол
  • 10 грама кафява захар
  • 100 грама сирене тофу
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • няколко домата
  • маслини без костилки
  • 100 грама нарязани гъби
  • 1 глава лук, нарязана на кръгчета
  • риган и босилек на вкус
  • няколко стръка пресен магданоз


Начин на приготвяне:


В купа смесете трите вида брашна, разтворете маята във водата и добавете солта, захарта, зехтина. Разбъркайте и пресипете сместа към брашното. Направете тесто и го оставете да втаса.

Разточете кора и я сложете в застлана с лист пергамент тавичка. Намажете блата с доматена паста, поръсете с риган, босилек и украсете с няколко нарязани домата.

Гарнирайте пицата с маслините, нарязаните гъби, лука и сиренето. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 25-30 минути. Охладете и разрежете пицата, поднесете и гарнирайте със сос по ваш избор.

пица без глутен

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: whatlenalikes.es

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиДиетиХранене при...ЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛеченияСоциални грижиАлтернативна медицинаНовиниАнкети