Безглутенов сладкиш с шоколад и карамел

Необходими продукти:
за основата
- 100 грама бадеми
- 100 грама орехови ядки
- 400 грама фурми без костилки
- 225 грама бадемово масло
за карамеления слой
- две супени лъжици мед
- една чаена лъжичка кокосово масло
- 400 грама фурми без костилки
- 4 супени лъжици бадемово масло
за шоколадовия слой
- 100 грама какаово масло
- 10 грама бадемово масло
- 150 грама фурми без костилки
- 20 грама натурално какао
- 3 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
В купата на блендер смесете бадемите, орехите, фурмите и маслото. Разбийте до получаването на лепкава консистенция. Разстелете я върху тава с помощта на шпатула и охладете за половин час.
Направете карамеления слой като смесите и разбийте до кремообразна смес меда, маслата и фурмите.
Разпределете я върху основата и отново приберете на хладно. Накрая направете последния пласт като разтопите в тенджера или тиган бадемовото масло, смесено с какаовото. В блендер сложете фурмите, натуралното какао, меда и налейте течните масла.
Пасирайте до хомогенност и разстелете крема. Охладете десерта за минимум два часа, разрежете и поднесете. По желание поръсете с натрошени орехи или бадеми. Да ви е сладко!
Добър апетит!
Източник: www.vitamin-sunshine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Ползи за здравето и приложение на метлено семе
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Ядки за закуска за остър ум дори в напреднала възраст
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- За глутена - полезен или вреден в действителност е той
- Какво се случва с тялото, ако консумирате по 3 фурми дневно в рамките на седмица
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- K90.0 Цьолиакия
Коментари към Безглутенов сладкиш с шоколад и карамел