Ливански сладкиш с фурми и стафиди
Необходими продукти:
225 грама брашно
1 чаена лъжица сол
175 грама кафява захар
100 грама масло
6 супени лъжици сметана
200 милилитра прясно мляко
175 грама смлени стафиди
175 грама смлени сухи фурми
1/2 чаена лъжица смляно индийско орехче
1 чаена лъжица ванилова захар
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе си форма за торта с диаметър 20 сантиметра. Пресейте в купа брашното заедно със солта, добавете захарта.
След това сложете маслото и го втрийте с пръсти в брашното.
Сместа трябва да заприлича на малки хлебни трохи. Прибавете сметаната и млякото, сложете останалите съставки и разбъркайте всичко до получаването на еднородна консистенция.
Подмажете с масло формата за печене, поръсете дъното й с брашно и изсипете тестото. Заравнете повърхността с обратната страна на лъжица и изпечете около 50 - 60 минути (до готовност).
След като сладкишът е готов, извадете от фурната и оставете да изстине малко във формата. След това прехвърлете върху решетка до пълното му изстиване.
Съхранявайте в плътно затворен съд.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА БИЛКОЛЕТИЕ 100 мл
БРАШНО ОТ ФУРМИ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗА ДЕЦА 100 мл
МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА И КОКОС МИКС 200 г
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ ORIENTAL ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовКОНЦЕНТРИРАН СОК ОТ КИТАЙСКИ ФУРМИ флакон 50 мл * 8 TIENS
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да си захванем финикова палма от костилка на фурма
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Консумацията на стафиди регулира нивата на кръвната захар
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Ливански сладкиш с фурми и стафиди