Скумрия на скара с пикантна марината
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици чили паста
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица соев сос
- 2 чаени лъжички оризов оцет (или друг)
- 1 чаена лъжичка пресен джинджифил, настърган
- 2 цели скумрии (или 4 пъстърви), почистени
Начин на приготвяне:
За да приготвите марината, разбъркайте чили пастата, зехтина, соевия сос, оризовия оцет и джинджифила до гладкост. Заделете 2 супени лъжици в купичка.
Разрежете рибите през средата, овкусете с марината и охладете от 30 до 60 минути в хладилник.
Загрейте грил скарата и я намазнете. Изпечете рибата от едната страна от 3 до 5 минути, обърнете и овкусете със заделените 2 супени лъжици марината, печете до готовност. Сервирайте скумрията с картофена или зеленчукова салата.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия плакия
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Скумрия в доматен сос с лук
- Скумрия с лук на фурна
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Печена скумрия в буркан
- Предястие от мраморна скумрия с орехи, моркови и лук
- Някои видове риба могат да навредят на здравето ни
Коментари към Скумрия на скара с пикантна марината