Скариди на тиган в кокосова панировка
Необходими продукти:
- 450 грама скариди, обелени
- 1 яйце
- 1 супена лъжица нишесте от тапиока
- 1 чаена чаша неподсладени кокосови стърготини
- 2 супени лъжици кокосово брашно
- щипка сол
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер
- 3 супени лъжици кокосово масло
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцето в малка купичка и добавете нишестето от тапиока. Разбъркайте.
- В друга купичка смесете кокосовите стърготини, кокосовото брашно, солта и червения пипер.
- Разтопете кокосовото масло в голям тиган на умерен огън.
- Потопете скаридите в яйчената смес, отърсете излишъка и оваляйте в кокосовата смес.
- Запържете за около 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят, като готвите на партиди. Добавете кокосово масло в тигана, ако е необходимо.
- Извадете кокосовите скариди върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете ги топли със сос по избор.
Приятен апетит!
Снимки: wickedspatula.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС МСТ ОЙЛ 591 мл
НАУ ФУДС МСТ ОЙЛ 473 мл
БИОТОНА МСТ ОЙЛ 500 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
ПРОМОКОКОСОВ ОРЕХ ОРГАНИК 454 г NATURE'S WAY
ПРОМООСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО 900 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Обикновен маслен крем
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Кокосови сладки от три продукта
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Скариди на тиган в кокосова панировка