Сиропиран мандаринов сладкиш без брашно
Необходими продукти:
8 мандарини
1 чаена чаша захар за сиропа + 1/2 чаена чаша за "тестото"
1 чаена чаша вода
4 яйца
1 чаена чаша грис
Начин на приготвяне:
Обелете мандарините и нарежете 4 от тях на кръгчета. Сварете сироп от 1 чаша захар и 1 чаша вода. В него сложете нарязаните плодове и варете 5 минути. След това обелете още 3 мандарини, почистете ги от семки и ципи, направете ги на пюре. От последната отцедете само сока, който прибавете към захарния сироп, след като приключи варенето на плодовете, а кората й настържете. Когато смесите сока и сиропа, оставете комбинацията да заври, за да се сгъсти малко и част от течността да се изпари.
Разбийте 4-те жълтъка с 1/2 чаша захар, добавете пюрето, настърганата кора и гриса. Разбъркайте всичко добре.
Разбийте отделно белтъците и ги прибавете към мандариновото тесто. Постарайте се да разбъркате така, че да не спаднат, за да може сладкишът да се надуе.
Подредете кръгчетата мандарини във форма за печене и върху тях изсипете тестото. Изпечете при 180 градуса за около 35 - 40 минути. Ако сладкишът започне да прегаря, покрийте го с фолио. Когато се изпече, полейте го със захарния сироп и оставете в топлата, но изключена фурна, за да се напои и изстине.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Ябълков сладкиш с млечен крем
Коментари към Сиропиран мандаринов сладкиш без брашно