Сиропиран мандаринов сладкиш без брашно

Необходими продукти:
8 мандарини
1 чаена чаша захар за сиропа + 1/2 чаена чаша за "тестото"
1 чаена чаша вода
4 яйца
1 чаена чаша грис
Начин на приготвяне:
Обелете мандарините и нарежете 4 от тях на кръгчета. Сварете сироп от 1 чаша захар и 1 чаша вода. В него сложете нарязаните плодове и варете 5 минути. След това обелете още 3 мандарини, почистете ги от семки и ципи, направете ги на пюре. От последната отцедете само сока, който прибавете към захарния сироп, след като приключи варенето на плодовете, а кората й настържете. Когато смесите сока и сиропа, оставете комбинацията да заври, за да се сгъсти малко и част от течността да се изпари.
Разбийте 4-те жълтъка с 1/2 чаша захар, добавете пюрето, настърганата кора и гриса. Разбъркайте всичко добре.
Разбийте отделно белтъците и ги прибавете към мандариновото тесто. Постарайте се да разбъркате така, че да не спаднат, за да може сладкишът да се надуе.
Подредете кръгчетата мандарини във форма за печене и върху тях изсипете тестото. Изпечете при 180 градуса за около 35 - 40 минути. Ако сладкишът започне да прегаря, покрийте го с фолио. Когато се изпече, полейте го със захарния сироп и оставете в топлата, но изключена фурна, за да се напои и изстине.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТИКС ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ МАНДАРИНА 10 мл.
ГРЕЙС КОЛ БУТИК СПРЕЙ - МИСТ ЗА КОСА И ТЯЛО МАНДАРИНА, БОСИЛЕК И ГРЕЙПФРУТ 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ МАНДАРИНА И АВАПУХИ 500 мл
СЛИПЪР СПРЕЙ ЗА СЪН С МАНДАРИНА 100 мл
ЙОН КА VITALITY РЕВИТАЛИЗИРАЩО МЛЯКО ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Лесен кокосов сладкиш
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
- Шоколадов десерт от бисквити с царевичен сироп и маршмелоу
Коментари към Сиропиран мандаринов сладкиш без брашно