Сиренови трюфели

Вкусни сиренови трюфели от фета сирене и препечени орехи, ароматизирани с чесън и кимион. Едно впечатляващо предястие за вашия празничен ден.
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаша орехи, печени и смлени
- 150 грама фета сирене
- 4 супени лъжици заквасена сметана (или крем фрайче)
- 4 супени лъжици крема сирене
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1/2 чаена лъжичка кимион, смлян
за овалване:
- смлени орехи (или други ядки)
- сусамово семе
- маково семе
- сладък червен пипер
- пушен червен пипер
- наситнен копър
- клончета розмарин (за декорация)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса и изпечете орехите за 10 минути, охладете и смелете фино. Отделете 1/2 чаша от смлените орехи за овалване.
Намачкайте фета сиренето с вилица и добавете заквасената сметана, смления кимион, крема сиренето, чесъна и 1 чаша от смлените орехи, хомогенизирайте. Подправете по ваш вкус и сложете в хладилник за 30 минути, ако сместа е мека.
Оформете топчета с размер на хапки и оваляйте в сладкия или пушен червен пипер, смлените орехи, копъра, сусамовите семена или в гарнитура по избор. Поставете клонче пресен розмарин във всяко топче. Охладете в хладилник, преди да сервирате.
Приятен апетит!
viktoriastable.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Запечено сирене с лук и домати
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Сиренови трюфели