Панирани хапки от козе и крема сирене
Хапките пане от сирене са винаги чудесно предястие. Предлагаме ви вариант за панирани хапки от козе сирене с крема сирене и сирене рикота.
Необходими продукти:
- 400 грама козе сирене
- 120 грама крема сирене на стайна температура
- 450 грама сирене рикота
- 2 яйца
- 2 супени лъжици брашно
- 3 стръка зелен лук
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 1/2 чаени чаши хлебни трохи (или едра галета)
- около 1 литър олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете зеления лук на ситно и го сложете в купата на кухненския робот. С няколко пулсации го наситнете още повече. Добавете сирената, яйцата и брашното и отново комбинирайте сместа. Подправете със сол и черен пипер.
Ако желаете, в този момент може да добавите и още вкусове, като препържен бекон, синьо сирене, сушени домати или нарязани на дребно маслини.
Охладете сместа в хладилник за най-малко 1 час.
Когато сиренето е студено, лесно може да оформите топчета, като вземате около 1 чаена лъжица от сместа.
Оваляйте ги в хлебните трохи, подредете ги в тава, за да не слепват.
Загрейте олио в дълбок тиган, мазнината да покрива хапките от сирене. Когато се сгорещи, изпържете хапките от козе сирене, докато станат златисти. Отцедете ги върху хартия и сервирайте с чеснов сос, доматен или друг по желание.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Панирани хапки от козе и крема сирене