Свинско с портокалов сос и чесън
Необходими продукти:
500 грама свинско месо (филе)
200 милилитра прясно изцеден портокалов сок
черен пипер и сол на вкус
2-3 скилидки чесън
олио
Начин на приготвяне:
Измийте месото под течаща вода и го нарежете на парчета по посока на влакната с дебелина 1,5-2 сантиметра.
Изпържете ги за 3-4 минути от всяка страна, след което извадете в чиния и покрийте с фолио.
В същия тиган, в който приготвихте месото, запържете за около минута ситно нарязания чесън. Налейте портокаловия сок и нека той кипне. Оставете да къкри в продължение на 5-7 минути, след което с него полейте свинското и поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинска пържола с хрупкава коричка и червено зеле
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Рецепти за свинска пача чорба
- Свинско бон филе в бутер тесто с шунка, лук и кашкавал
- Домашна пикантна наденица от свинско месо
- Свинска супа с ориз
- Свинско бон филе с гъби
Коментари към Свинско с портокалов сос и чесън