Свинско с портокалов сос и чесън

Необходими продукти:
500 грама свинско месо (филе)
200 милилитра прясно изцеден портокалов сок
черен пипер и сол на вкус
2-3 скилидки чесън
олио
Начин на приготвяне:
Измийте месото под течаща вода и го нарежете на парчета по посока на влакната с дебелина 1,5-2 сантиметра.
Изпържете ги за 3-4 минути от всяка страна, след което извадете в чиния и покрийте с фолио.
В същия тиган, в който приготвихте месото, запържете за около минута ситно нарязания чесън. Налейте портокаловия сок и нека той кипне. Оставете да къкри в продължение на 5-7 минути, след което с него полейте свинското и поднесете ястието.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с гъби
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
Коментари към Свинско с портокалов сос и чесън