Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Рецепти за свинско с кисело зеле

Рецепти за свинско с кисело зеле

от 12 юли 2013г., обновено на 14 дек 2021г.
Автор: Chef Framar
Рецепти за свинско с кисело зеле - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Традиционно през зимните месеци от годината на трапезата ни присъстват ястия от свинско месо в комбинация с кисело зеле. В някои райони на България към ястието се добавя ориз, в други – картофи, в трети – домати, вероятно има и още десетки начини за приготвяне на вкусни гозби от тези любими на българина продукти.

Предлагаме ви две рецепти за свинско с кисело зеле – за едната са ви необходими само тези два продукта, а за втората си пригответе още сметана и ароматни подправки.

Свинско с кисело зеле

Необходими продукти:

  • 500 грама кисело зеле
  • 700 грама свинско месо
  • вода
  • олио
  • подправки по избор и на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на едри парчета и ги изпържете от всички страни в нагорещената мазнина. Зелето накълцайте, добавете го към месото, налейте вода, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на слаб огън. Разбърквайте периодично и ако е необходимо, долейте вода. Водата трябва да се изпари напълно към края на приготвянето.

Някои хора обичат да добавят и ориз. Ако сте сред тях, сложете го преди водата да се е изпарила и когато зелето и месото са почти готови. Оставете на котлона до сваряването на ориза. По желание може да използвате и червен пипер.

Свинско с кисело зеле и сметанов сос на фурна

Необходими продукти:

  • 1 килограм свински врат
  • 1 килограм кисело зеле
  • няколко големи глави лук
  • 1/2 глава чесън
  • 300 милилитра готварска сметана
  • 1/2 супена лъжица червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица майорана
  • 2 супени лъжици захар
  • 1,5 супени лъжици брашно
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на едри парчета, овкусете го със сол и подправки по ваш избор и го оставете за няколко часа, за да поеме ароматите. След това го изпържете в нагорещено олио, докато се зачерви. Прехвърлете стъклен съд.

Отцедете течността от киселото зеле, залейте го с вода и сложете да се вари до готовност (трябва да омекне).

Нарежете едната глава лук на шайби и изпържете в тигана, в който пържихте месото. Добавете червения пипер, нарязания чесън и кимиона. Разбъркайте, за да се поемат ароматите, но не позволявайте пиперът да се запържи. Налейте малко (50-70 милилитра) от зелевия сок.

Така приготвения лук изсипете при месото и поставете съда във фурната, загрята до 170 градуса. Гответе ястието в продължение на 1 час при затворен капак. Не е необходимо да наливате друга течност, тази с лука е напълно достатъчна.

Докато месото се приготвя, заемете се със зелето. То вече е сварено. Отцедете водата и го нарежете.

Нарежете останалия лук и го задушете в олио, поръсете със захарта. След това добавете към него зелето, сложете сол и пипер на вкус. Затворете съда с капак и оставете на котлона до пълната готовност на зелето. Ако е необходимо, налейте от зелевата чорба.

Разтворете брашното във вода, прибавете сметаната. Залейте зелето с получения сос и задушете за 2-3 минути.

Извадете готовото месо от фурната и го смесете със зелето. Овкусете със сол, пипер, добавете майорана, магданоз, регулирайте киселия и сладкия вкус на ястието според предпочитанията си. Поставете всичко във фурната за още 10 минути и ястието е готово.

Още по темата:
  • Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме
  • Боб с наденица и кисело зеле Боб с наденица и кисело зеле
  • Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
  • Кисело зеле с бели гъби и боб Кисело зеле с бели гъби и боб
5.0/5 2 оценки

Коментари към Рецепти за свинско с кисело зеле

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Рецепти за свинско с кисело зеле
    www.framar.bg 
    на 15 July 2025 в 23:32
    Коментирайте "Рецепти за свинско с кисело зеле"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Свински пържоли с гъби в сметанов сос
  • Хапки от свинско месо (Чичарон)
  • Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
  • Свинско с домати и лук на фурна
  • Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
  • Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
  • Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
  • Пържено свинско със стар лук
  • Свинско с гъби в сметана
  • Свинско бон филе с гъби
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Леко горчив вкус на брюкселско зеле

преди 869 дни, 3 часа и 42 мин.

Ползвате ли за нещо сока на купешкото кисело зеле?

преди 2039 дни, 7 часа и 50 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 4 дни, 13 часа и 36 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 6 дни, 13 часа и 14 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 11 дни, 11 часа и 33 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 18 дни, 7 часа и 43 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПАНТЕНОЛ СТИК ЗА УСТНИ SPF 15 4.5 г

АЛАЙВ КОМПЛЕКТ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY + МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY

БИОХЕРБА ТЕРМОГЕНЕН КОМПЛЕКС + ХОЛИН капсули * 60

БИОХЕРБА СУПЕР СТРЕС - B КОМПЛЕКС + ВИТАМИН C капсули * 100

МАТИСЪН КИСЕЛИНЕН БАЛАНС таблетки * 60

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КСИМЕБАК филмирани таблетки 200 мг * 14

Коментар на: Кресна от 15 юли 2025г. в 16:31:05

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Коментар на: Стела от 15 юли 2025г. в 15:20:12

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Коментар на: Стела от 15 юли 2025г. в 15:18:06

ЛИЦЕРОЛ унгвент 70 мл PHYTO LIFE

Коментар на: Мирела от 15 юли 2025г. в 15:15:37

БИОХЕРБА ДЕМИР БОЗАН + ТИАМИН капсули 240 мг * 100

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 15 юли 2025г. в 14:27:44
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival