Кисело зеле с ориз и заливка на фурна

Необходими продукти:
600 грама кисело зеле
100 грама ориз (или на вкус)
3 яйца
3 супени лъжици масло
1,5 чаена чаша прясно мляко
70 грама сирене
зелени подправки по желание и на вкус
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете до омекване киселото зеле заедно със сока в 1,5 супена лъжица масло. Сварете леко ориза в подсолена вода (ако искате той да преобладава, сложете повече или обратното). Върху него сложете сиренето, нарязаните зелени подправки и черен пипер.
Половината от задушеното зеле изсипете в тава, чието дъно предварително сте подмазали с масло. Отгоре сложете ориза и завършете с останалото зеле. Залейте със смес от разбитите яйца и прясното мляко.
Изпечете ястието в загрята фурна, трябва да се образува апетитна румена коричка.
Запеканката може да поднесете като основно блюдо или като гарнитура към риба или месо. Някои предпочитат да добавят и домати. Импровизирайте и пригответе най-вкусната зелева запеканка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Кисело зеле с ориз и заливка на фурна