Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Печен цял шаран с ориз и кисело зеле

Печен цял шаран с ориз и кисело зеле

Печен цял шаран с ориз и кисело зеле - изображение

Необходими продукти:

  • 1 шаран (1-1,5 килограма)
  • 1 килограм кисело зеле
  • 1/2 чаена чаша суров ориз
  • 1/2-1 лимон
  • 200 милилитра олио
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте киселото зеле, накълцайте го ситно, изсипете в тиган и задушете в малко количество олио. Когато зелето омекне, към него прибавете ориза, налейте чаша гореща вода и задушете до изпаряване на течността. Тогава прехвърлете сместа в дълбока тава.
Почистената риба (цяла с главата) изплакнете, подсушете и поръсете със сол и черен пипер отвътре и отвън, напръскайте с лимонов сок.

Поръсете зелето с ориза с черен пипер и върху тях сложете шарана. Налейте олиото, 1/2 чаша вода и поставете тавата във фурната, загрята на 180 градуса.

Изпечете ястието до готовност.

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menu-sovet.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноСнимкиЗдравни съвети