Печен цял шаран с ориз и кисело зеле

Необходими продукти:
- 1 шаран (1-1,5 килограма)
- 1 килограм кисело зеле
- 1/2 чаена чаша суров ориз
- 1/2-1 лимон
- 200 милилитра олио
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте киселото зеле, накълцайте го ситно, изсипете в тиган и задушете в малко количество олио. Когато зелето омекне, към него прибавете ориза, налейте чаша гореща вода и задушете до изпаряване на течността. Тогава прехвърлете сместа в дълбока тава.
Почистената риба (цяла с главата) изплакнете, подсушете и поръсете със сол и черен пипер отвътре и отвън, напръскайте с лимонов сок.
Поръсете зелето с ориза с черен пипер и върху тях сложете шарана. Налейте олиото, 1/2 чаша вода и поставете тавата във фурната, загрята на 180 градуса.
Изпечете ястието до готовност.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menu-sovet.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме
- Шаран
- Шаран див
- Боб с наденица и кисело зеле
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Свинско с кисело зеле и картофи
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
Коментари към Печен цял шаран с ориз и кисело зеле