Свинско в соева марината с чесън на фурна

Необходими продукти:
- 700-850 грама свинско месо (врат)
- 5-7 супени лъжици соев сос
- 3-5 скилидки чесън
- смлян пипер по избор (черен, червен или друг)
- 1-2 глави стар лук
- 1-3 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Обелете и пресовайте чесновите скилидки и ги сложете в дълбока купа. Към тях прибавете всички подправки (може да използвате готова подправка за месо), налейте соевия сос и разбъркайте. По желание може да добавите и малко настърган джинджифил, ако искате маринатата да придобие лека пикантност.
Измийте и подсушете месото, нарежете на порции, които обилно натрийте с ароматната течност. С останалото количество залейте свинското и го оставете да се маринова поне за час.
След това, за да бъде по-сочно месото, го "запечатайте", като запържите за 3-5 минути от всяка страна в силно нагорещена мазнина. Така ще се образува хрупкава коричка, която ще съхрани месните сокове.
Нарежете главите лук на шайби, може да подправите със сол и черен пипер. Подредете ги в подмазана тава и тогава сложете свинското.
Изпечете в предварително загрята фурна при средна температура. Ако желаете, може да покриете съда с алуминиево фолио.
Може да поднесете с любима гарнитура или с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свинско бон филе с гъби
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Задушено свинско с картофи
- Свински котлети със сос от вино Марсала
- Свинско бонфиле със сос от горчица и кленов сироп
- Сочно свинско филе, опаковано в бекон
Коментари към Свинско в соева марината с чесън на фурна