Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свинско в соева марината с чесън на фурна

Свинско в соева марината с чесън на фурна

Свинско в соева марината с чесън на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 700-850 грама свинско месо (врат)
  • 5-7 супени лъжици соев сос
  • 3-5 скилидки чесън
  • смлян пипер по избор (черен, червен или друг)
  • 1-2 глави стар лук
  • 1-3 супени лъжици олио

 

Начин на приготвяне:

Обелете и пресовайте чесновите скилидки и ги сложете в дълбока купа. Към тях прибавете всички подправки (може да използвате готова подправка за месо), налейте соевия сос и разбъркайте. По желание може да добавите и малко настърган джинджифил, ако искате маринатата да придобие лека пикантност.

Измийте и подсушете месото, нарежете на порции, които обилно натрийте с ароматната течност. С останалото количество залейте свинското и го оставете да се маринова поне за час.

След това, за да бъде по-сочно месото, го "запечатайте", като запържите за 3-5 минути от всяка страна в силно нагорещена мазнина. Така ще се образува хрупкава коричка, която ще съхрани месните сокове.

Нарежете главите лук на шайби, може да подправите със сол и черен пипер. Подредете ги в подмазана тава и тогава сложете свинското.

Изпечете в предварително загрята фурна при средна температура. Ако желаете, може да покриете съда с алуминиево фолио.

Може да поднесете с любима гарнитура или с пресни зеленчуци.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлАнкети