Свински ребърца с нахут

Необходими продукти:
600 - 800 грама свински ребърца
200 - 250 грама нахут
20 - 30 грама каперси
2 - 3 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
3 домата
50 милилитра зехтин
няколко стръка копър
риган и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута в студена вода за няколко часа (или от предната вечер). Когато набъбне хубаво и поеме водата, изплакнете го, залейте с чиста вода и сложете да се свари (около 40 минути).
През това време нарежете ребърцата и ги запечете в нагорещен тиган по 2 - 3 минути от всяка страна (не използвайте мазнина и сол), трябва да се образува кафява коричка. Сложете ги в купа.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги изпържете в зехтина до златисто. След това добавете каперсите, нарязаните на ситно домати, ригана, сол и накълцания копър.
Нека всичко се задушава в продължение на 5 минути. В получения ароматен сос сложете ребърцата и сварения нахут. Подсолете на вкус и налейте половин чаена чаша вода. Разбъркайте, затворете сада с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън в продължение на 20 минути (или до готовност).
Поднесете горещо. Идеално се съчетава с пресни домати и зелена салата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Супа от нахут и картофи с ориз
- Веган майонеза от нахут
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Нахут с чесън и маслини
- Салата от нахут с домати, яйца и пилешко месо
Коментари към Свински ребърца с нахут