Свински ребърца с нахут

Необходими продукти:
600 - 800 грама свински ребърца
200 - 250 грама нахут
20 - 30 грама каперси
2 - 3 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
3 домата
50 милилитра зехтин
няколко стръка копър
риган и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута в студена вода за няколко часа (или от предната вечер). Когато набъбне хубаво и поеме водата, изплакнете го, залейте с чиста вода и сложете да се свари (около 40 минути).
През това време нарежете ребърцата и ги запечете в нагорещен тиган по 2 - 3 минути от всяка страна (не използвайте мазнина и сол), трябва да се образува кафява коричка. Сложете ги в купа.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги изпържете в зехтина до златисто. След това добавете каперсите, нарязаните на ситно домати, ригана, сол и накълцания копър.
Нека всичко се задушава в продължение на 5 минути. В получения ароматен сос сложете ребърцата и сварения нахут. Подсолете на вкус и налейте половин чаена чаша вода. Разбъркайте, затворете сада с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън в продължение на 20 минути (или до готовност).
Поднесете горещо. Идеално се съчетава с пресни домати и зелена салата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Омлет от нахут (без яйца)
- Веган майонеза от нахут
- Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
Коментари към Свински ребърца с нахут