Начало Хранене Рецепти Супи Месни Свинска супа с грах и картофи

Свинска супа с грах и картофи

Свинска супа с грах и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама свински ребра или други кости
  • 1 чаена чаша сушен грах
  • 3 картофа
  • глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 1 чаена лъжица сол или на вкус
  • 1 супена лъжица олио

 

Начин на приготвяне:

Накиснете граха за час-два (или за една нощ) в студена вода, за да се свари по-бързо.

грах

Ребърцата измийте, залейте с 2 литра вода и поставете съда върху котлона.

свински ребра

Щом бульонът кипне, отстранете пяната, която ще се образува, и тогава в него изсипете граха.

грах

След това добавете един цял обелен картоф. Варете всичко в продължение на половин час.

Обелете главата лук и морковите. Лука нарежете ситно, а морковите настържете. Изпържете ги заедно за около 10 минути в олиото.

морков

Останалите два картофа обелете, нарежете на кубчета и сложете при останалите продукти в тенджерата.

картоф

Добавете и зеленчуковата запръжка. Подсолете.

лук

Извадете от бульона картофа, който сложихте цял. Той вече ще се е сварил достатъчно. Намачкайте го с вилица и върнете пюрето в супата.

картоф

След това извадете ребрата, обезкостете ги и месото също изсипете в бульона.

месо

Варете супата до готовност на последно добавените картофи.

Опитайте на вкус и подправете допълнително със сол и смлян черен пипер, ако е необходимо.

супа

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиЛюбопитноБотаника