Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
Необходими продукти:
600 грама свински ребра
1 килограм картофи
3 глави лук
1 морков
1 супена лъжица аджика
3 скилидки чесън
1 супена лъжица горчица
няколко стръка босилек
1 стрък пресен риган или 1/2 чаена лъжица сух
щипка черен пипер
сол на вкус
2,5 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Смесете аджиката с горчицата, намачканите скилидки чесън, черния пипер.
Нарежете ребрата на порции, намажете ги с маринатата, втривайки я в тях с ръце. Оставете за 1 час, за да се овкусят.
Измийте картофите, нарежете ги на едри парчета, без да обелвате и сварете за няколко минути. Трябва да останат твърди отвътре, а отвън да омекнат. Отцедете ги от водата и нека се охладят малко.
Лука обелете и нарежете на полукръгчета, моркова - на произволни парчета. Смесете двата зеленчука и ги разпределете равномерно в тава, подмазана с олио. Подправете с ригана и босилека, подсолете и подредете картофите и ребърцата отгоре. Разпределете равномерно и останалата марината.
Покрийте съда с фолио и изпечете ястието в загрята до 180 градуса фурна за 40 минути. След това отстранете покритието и оставете да се запече още за около 20 минути, за да може по повърхността да се образува хрупкава коричка.
Поднесете ребърцата със зеленчуците горещи във формата, в която ги приготвихте.
Добър апетит!
Снимка: tutknow.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Червен боб със свински ребра
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Свинска супа с грах и картофи
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
Коментари към Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук