Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира

Необходими продукти:
2 килограма свински ребра
1 чаена лъжица смлян червен пипер
1 чаена лъжица смлян черен пипер
1 чаена лъжица смлян кориандър
2 чаени лъжици сол
5-6 скилидки чесън
50 милилитра олио
За глазиране:
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица горчица (сос)
150 милилитра тъмна бира
1 чаена чаша сос "Барбекю"
6 капки сос "Табаско"
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете ребрата. Отрежете месото и мазнините, които "висят" извън тях, защото ще прегорят по време на приготвянето. Месното покритие по ребрата трябва да бъде равно. Разрежете ги на 3-4 части.
Направете марината, смесвайки кориандъра, черния и червения пипер, солта. Разбъркайте, прибавете пресованите скилидки чесън и налейте олиото. Намажете ребрата с ароматната комбинация, затворете съда с капак и оставете да се овкусят за 30-50 минути.
След това ги подредете върху решетката на барбекю и ги опушете за 15-20 минути от всяка страна.
През това време направете глазурата. Смесете в подходящ съд двата вида сос, прибавете меда, горчицата и налейте бирата. Разбъркайте и нанесете с помощта на четка върху ребрата.
Намажете ги 2-3 пъти, като междувременно обръщайте.
Когато се появи красива бляскава коричка, ястието е готово. Поднесете с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка:povarenki.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Мариновани свински уши
- Перфектната марината за пилешко месо
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Мариновано сирене с лимон и чесън
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Маринован лук
- Марината за агнешко месо
Коментари към Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира