Сандвич с пикантни печени ребра с барбекю сос
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сол
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици лют червен пипер
- 2 супени лъжици черен пипер
- 1 супена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица лют пипер кайен
- около 1 кг ребра (по възможност малки)
- 1 чаена чаша барбекю сос
- 4 питки за хамбургер, разрязани и изпечени на тостер
- 1 чаена чаша зелева салата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 165 градуса.
Смесете всички подправки и оваляйте в тях плътно месото.
Сложете в тава, застлана с фолио. Покрийте с пергаментова хартия и увийте фолиото около месото, за да се покрие. Цялата тава покрийте с друг лист алуминиево фолио.
Печете 2 часа и 45 минути.
Отворете фолиото на месото внимателно и извадете костите, те трябва да излизат съвсем лесно от месото, без да се разваля неговата цялост. Месото увийте и охладете за 8 часа.
Разрежете на парчета и намажете с барбекю сос.
Включете скара да се загрее и изпечете месото за 3-4 минути от всяка страна, за да се карамелизира.
Сервирайте между две питки със зелева салата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕН ХАМБУРГЕР В ОПАКОВКА 30884
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 20 идеи за бързи и вкусни сандвичи - Първа част
- Да слабеем със... сандвичи!
- Топъл сандвич Крок Мадам
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Топъл сандвич със сирена на тиган
- Сандвичи с печени на фурна яйца
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Топъл сандвич от ръжен хляб с говеждо кюфте
Коментари към Сандвич с пикантни печени ребра с барбекю сос