Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
Необходими продукти:
1 килограм свински ребърца
5 супени лъжици соев сос
1 чаени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици горчица
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
2 - 3 скилидки чесън
1 чаена лъжица подправки къри
сол, розмарин, мащерка - на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън, намачкайте ги или настържете ситно. В дълбока купа смесете червения пипер, черния пипер, чесъна, розмарина, кърито, соевия сос, солта, горчицата и доматеното пюре. Разбъркайте всичко до еднородност.
Измийте ребърцата под течаща вода, подсушете ги и почистете от фасциите, които са от вътрешната страна. Разрежете на порции и залейте с маринатата, разбъркайте, за да се разпредели тя равномерно по ребрата.
След това сложете в ръкав за печене и приберете в хладилника за час.
Когато извадите от хладилника, поставете ребърцата в тава и направете няколко малки дупки по ръкава с игла.
Изпечете във фурната при 160 градуса в продължение на час. 10 минути преди да приключи печенето, увеличете температурата до 180 градуса.
Готовите ребърца може да поднесете с всякаква гарнитура.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Червен боб със свински ребра
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свинска супа с грах и картофи
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Барбекю сос за ребърца
- Свински ребърца в кленов сироп
Коментари към Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица