Яхния с ребърца, картофи и грах
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама картофи
- 700 грама свински ребра
- 300 грама грах от консерва
- 2 меки домата, нарязани на кубчета
- 1 морков
- магданоз на вкус
- сол и черен пипер на вкус
- 2 чаени лъжички червен пипер
- 1-2 скилидки чесън
- 50 милилитра бяло вино
Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина и запържете нарязан ситно лук. Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета. Добавете ги и разбъркайте.
Сложете доматите, граха, моркова и ребрата. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и чесън. Налейте виното и 2 литра вода, намалете мощността на котлона и оставете ястието да къкри на слаб огън за 40-45 минути, докато течността се редуцира.
Изведете с помощта на черпак 3-4 картофа и малко сос. Намачкайте ги и върнете в яхнията, разбъркайте, за да сгъстите бульонът. Поднесете ястието топло, поръсено с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник:
www.lasrecetasfacilesdemaria.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Френска говежда яхния Бьоф Бургиньон
- Празена яхния с картофи и домашна наденица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Свински ребърца в сметаново-доматена марината
Коментари към Яхния с ребърца, картофи и грах