Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
Необходими продукти:
2 килограма свински ребра
2,5 килограма картофи
300 грама гъби
3 моркова
4 глави лук
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете картофите, ребрата също разрежете на порции и ги овкусете със сол и черен пипер, напръскайте с малко олио.
Изсипете картофите в тава, върху тях сложете ребрата и поставете съда в загрята до 180 - 200 градуса фурна за около 30 - 40 минути, докато ребрата се зачервят.
През това време нарежете морковите, гъбите и лука (лука - на тънки кръгчета). Смесете гъбите и морковите в купа, поръсете със сол и черен пипер, напръскайте с растително олио и изсипете върху картофите с ребрата.
Върнете тавата във фурната и нека ястието се приготвя до зачервяване на зеленчуците. След това сложете кръгчетата лук, налейте малко вода, покрийте съда с фолио и поставете да се пече в продължение на 20 минути. После махнете фолиото, преместете тавата на най-високото ниво на фурната и нека лукът се запече.
Лукът може да се маринова в оцет, гъбите да се запържат леко предварително с морковите - в такъв случай времето за печене ще бъде по-малко.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Червен боб със свински ребра
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свинска супа с грах и картофи
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Барбекю сос за ребърца
- Свински ребърца в кленов сироп
Коментари към Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна