Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински ребра в меден сос с горчица и чесън

Свински ребра в меден сос с горчица и чесън

Свински ребра в меден сос с горчица и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свински ребра
  • 3 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица горчица
  • 3 скилидки чесън
  • 1-2 дафинови листа
  • 5 зърна черен пипер
  • смлян червен пипер
  • смлян черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Измийте ребрата, отстранете всички ципи от тях, нарежете ги на порции.

Поставете тенджера с вода върху котлона. Когато течността кипне, в нея сложете ребрата, 1-2 дафинови листа, зърната черен пипер и варете 10 минути.

През това време направете маринатата.

Намачкайте скилидките чесън с преса и смесете с горчицата, меда, солта и двата вида смлян пипер (сладък червен и черен). Разбъркайте до еднородност.

Свалете тенджерата от котлона, отцедете водата, а ребрата извадете в чиния. Изчакайте малко да се охладят и тогава ги сложете в съда с маринатата. Разбъркайте добре, за да може сосът да покрие месото от всички страни.

Оставете свинското да се маринова за 2 часа (или повече), след което може да изпечете ребрата на тиган, във фурната или на скара. Който и начин да изберете, те ще се получат вкусни. Важно е да не забравяте да ги поливате периодично с медения сос.

В случай че изберете фурната, използвайте предварително намазнена тава, а необходимото време за печене е 20 минути.

Да ви е много вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти