Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм свински ребра
- 3 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица горчица
- 3 скилидки чесън
- 1-2 дафинови листа
- 5 зърна черен пипер
- смлян червен пипер
- смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Измийте ребрата, отстранете всички ципи от тях, нарежете ги на порции.
Поставете тенджера с вода върху котлона. Когато течността кипне, в нея сложете ребрата, 1-2 дафинови листа, зърната черен пипер и варете 10 минути.
През това време направете маринатата.
Намачкайте скилидките чесън с преса и смесете с горчицата, меда, солта и двата вида смлян пипер (сладък червен и черен). Разбъркайте до еднородност.
Свалете тенджерата от котлона, отцедете водата, а ребрата извадете в чиния. Изчакайте малко да се охладят и тогава ги сложете в съда с маринатата. Разбъркайте добре, за да може сосът да покрие месото от всички страни.
Оставете свинското да се маринова за 2 часа (или повече), след което може да изпечете ребрата на тиган, във фурната или на скара. Който и начин да изберете, те ще се получат вкусни. Важно е да не забравяте да ги поливате периодично с медения сос.
В случай че изберете фурната, използвайте предварително намазнена тава, а необходимото време за печене е 20 минути.
Да ви е много вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Червен боб със свински ребра
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свинска супа с грах и картофи
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Барбекю сос за ребърца
- Свински ребърца в кленов сироп
Коментари към Свински ребра в меден сос с горчица и чесън