Свински ребърца с доматен сос и мед

Необходими продукти:
1 килограм свински ребърца
5 супени лъжици доматен сос
2 супени лъжици мед
лимонов сок на вкус
зехтин на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте ребърцата, подсушете ги и нарежете на порции. Сложете ги в тава, подмазана с олио и поставете във фурната за 15 минути при 220 градуса.
През това време смесете доматения сос и меда, прибавете зехтин, лимонов сок и разбъркайте.
Когато извадите ребърцата от фурната, намажете ги с получения сос и върнете обратно да се пекат до готовност, като намалите градусите до 200.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свински ребра с прясно, кисело зеле и сушени сини сливи
Коментари към Свински ребърца с доматен сос и мед