Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински ребърца в кленов сироп

Свински ребърца в кленов сироп

Свински ребърца в кленов сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свински ребра
  • 1/2 чаена лъжица сол


За соса:

  • 3/4 чаена чаша (с вместимост 250 милилитра) кленов сироп
  • 250 милилитра подсилено вино (ликьорно)
  • 125 милилитра балсамов оцет
  • 1 супена лъжица горчица на зърна
  • 1/2 супена лъжица чили паста
  • 1 супена лъжица люспи сух чесън

 

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете ребрата, отстранете ципата от тях. Подсолете ги от двете страни, сложете върху лист алуминиево фолио и с него плътно увийте месото, като оставите само единия край отворен.

Направете соса, като смесите кленовия сироп с виното и балсамовия оцет. Към течността добавете зърната горчица, чили пастата и разбъркайте.

С половината от маринатата залейте ребрата през отвора, който след това затворете старателно.

Поставете ги във фурната за час и половина, а градусите да бъдат 160.

Останалия сос поставете върху котлона и варете в продължение на 15-20 минути на слаб огън. Количеството ще се намали два пъти. Пет минути преди да изключите котлона, добавете сухия чесън в соса.

Когато изтече час и половина от началото на печенето на ребрата, извадете ги от фурната, разрежете фолиото отгоре, намажете месото със соса, който приготвихте, и върнете обратно във фурната за още 20 минути (не покривайте повече с фолио).


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиПроизводителиБотаника