Свински ребра с лук и чесън в кленов сироп
Необходими продукти:
- 1,6 килограма свински ребра, нарязани на 8 части
- смлян черен пипер и сол на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 120 милилитра кленов сироп
- 3 супени лъжици червен винен оцет
- 480 милилитра пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Натрийте със сол и черен пипер ребрата. Налейте зехтина в тиган, сложете в него свинското и запържете на среден огън от двете страни за около 7-10 минути.
След това извадете ребрата от съда, отцедете излишната мазнина и изсипете в останалата нарязания на кубчета лука и скилидките чесън. Подправете и гответе около 4 минути, докато зеленчуците започнат да се зачервяват.
Тогава добавете кленовия сироп и изчакайте той да кипне. Щом това стане, намалете температурата на котлона, налейте оцета в съда и гответе още 3 минути. Тогава сложете пилешкия бульон и подредете ребрата в тигана. Сосът отново трябва да кипне.
Затворете с капак и поставете ястието за 2 часа във фурната на 180 градуса. След час от началото на готвенето, обърнете месото, а 30 минути преди края - отстранете капака.
Месото трябва да стане меко. Периодично проверявайте дали в съда има достатъчно течност. При необходимост налейте 50 милилитра вода.
Поднесете готовите свински ребра с любимите си зеленчуци.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Червен боб със свински ребра
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Свинска супа с грах и картофи
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
Коментари към Свински ребра с лук и чесън в кленов сироп