Свински ребра с боровинково-портокалов сос
Необходими продукти:
- 1 килограм свински ребра
- 350 грама червени боровинки
- 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 3/4 чаена чаша сок от портокал
- 1/4 чаена чаша захар
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете червените боровинки в тенджера и ги засипете със захарта. Налейте портокаловия сок, добавете черен пипер на вкус и цитрусовата кора. Задушете плодовата комбинация на слаб огън. Тя трябва да стане еднородна. Ако се получи прекалено кисела, подсладете допълнително, но не прекалявайте.
Намажете ребрата с получения сос и ги изпечете във фурната до златисто. Може и да изпържите, ако предпочитате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Барбекю сос за ребърца
- Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица
- Свински ребърца с нахут
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
Коментари към Свински ребра с боровинково-портокалов сос