Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Свински ребра с боровинково-портокалов сос

Свински ребра с боровинково-портокалов сос

Свински ребра с боровинково-портокалов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм свински ребра
  • 350 грама червени боровинки
  • 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
  • 3/4 чаена чаша сок от портокал
  • 1/4 чаена чаша захар
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сложете червените боровинки в тенджера и ги засипете със захарта. Налейте портокаловия сок, добавете черен пипер на вкус и цитрусовата кора. Задушете плодовата комбинация на слаб огън. Тя трябва да стане еднородна. Ако се получи прекалено кисела, подсладете допълнително, но не прекалявайте.

Намажете ребрата с получения сос и ги изпечете във фурната до златисто. Може и да изпържите, ако предпочитате.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: koolinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти