Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук
Необходими продукти:
- 700-800 грама свински ребра
- 4 чаени лъжици разтворимо кафе
- 2 супени лъжици мед
- глава кромид
- 2-3 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица сол
- 200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Направете силно кафе, добавете в него меда, солта и разбъркайте, за да се разтворят. Нека течността се охлади малко.
Нарежете ребрата.

Нарежете и лука, изсипете го при свинското. Сложете и наситения чесън.

Залейте всичко с топлото кафе.

Оставете ребрата да се мариноват в продължение на няколко часа.

След това ги изпечете на дървени въглища до готовност.


Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Свински ребърца в сметаново-доматена марината
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Свински ребра с прясно, кисело зеле и сушени сини сливи
- Свински ребърца в кленов сироп
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
Коментари към Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук