Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук
Необходими продукти:
- 700-800 грама свински ребра
- 4 чаени лъжици разтворимо кафе
- 2 супени лъжици мед
- глава кромид
- 2-3 скилидки чесън
- 1/2 чаена лъжица сол
- 200 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Направете силно кафе, добавете в него меда, солта и разбъркайте, за да се разтворят. Нека течността се охлади малко.
Нарежете ребрата.
Нарежете и лука, изсипете го при свинското. Сложете и наситения чесън.
Залейте всичко с топлото кафе.
Оставете ребрата да се мариноват в продължение на няколко часа.
След това ги изпечете на дървени въглища до готовност.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Червен боб със свински ребра
- Свински ребра в меден сос с горчица и чесън
- Свинска супа с грах и картофи
- Печени свински ребра с мед, лимон и джинджифил
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
Коментари към Свински ребра на жар в марината от кафе, мед и лук