Свински котлети с брюкселско зеле
Свинското месо винаги е било правилен избор за приготвяне на засищащо ястие. Тук ви представяме една идея за свински котлети. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме не повече от 30 минути.
Необходими съставки
- 4 свински котлета без кост
- 1/4 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжици паприка
- 450 грама брюкселско зеле, почистено и разполовено
- 2 супени лъжици масло
- 200 грама сметана
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена лъжица кафява захар
Начин на приготвяне
Начукайте свинските котлети, за да станат по-тънки и крехки.
В голяма купа смесете брашното, 1 чаена лъжица от паприката, щипка сол и щипка черен пипер. Оваляйте котлетите в сместа и ги оставете настрана.
Запържете брюкселското зеле на средно висока температура за 6-7 минути, докато омекне и потъмнее леко. Извадете от тигана и покрийте зелето, за да остане топло.
В същия тиган добавете още малко масло. Запържете котлетите по около 5 минути от всяка страна, докато станат златисто-кафеви. Свалете от котлона и покрийте, за да запазите температурата.
Остана само да приготвим соса! Смесете в малък съд сметаната, млякото и кафявата захар. Сложете в тиган и загрейте за 1-2 минути. Поръсете соса с останалата паприка.
Сервирайте готовите котлети и брюкселското зеле и сложете соса върху тях. Приятен апетит!
Източник: recipe.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Свинско с домати и лук на фурна
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Рецепти за свинска пача чорба
Коментари към Свински котлети с брюкселско зеле