Свински котлети с брюкселско зеле

Свинското месо винаги е било правилен избор за приготвяне на засищащо ястие. Тук ви представяме една идея за свински котлети. Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме не повече от 30 минути.
Необходими съставки
- 4 свински котлета без кост
- 1/4 чаена чаша брашно
- 2 чаени лъжици паприка
- 450 грама брюкселско зеле, почистено и разполовено
- 2 супени лъжици масло
- 200 грама сметана
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена лъжица кафява захар
Начин на приготвяне
Начукайте свинските котлети, за да станат по-тънки и крехки.
В голяма купа смесете брашното, 1 чаена лъжица от паприката, щипка сол и щипка черен пипер. Оваляйте котлетите в сместа и ги оставете настрана.
Запържете брюкселското зеле на средно висока температура за 6-7 минути, докато омекне и потъмнее леко. Извадете от тигана и покрийте зелето, за да остане топло.
В същия тиган добавете още малко масло. Запържете котлетите по около 5 минути от всяка страна, докато станат златисто-кафеви. Свалете от котлона и покрийте, за да запазите температурата.
Остана само да приготвим соса! Смесете в малък съд сметаната, млякото и кафявата захар. Сложете в тиган и загрейте за 1-2 минути. Поръсете соса с останалата паприка.
Сервирайте готовите котлети и брюкселското зеле и сложете соса върху тях. Приятен апетит!
Източник: recipe.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с гъби
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
Коментари към Свински котлети с брюкселско зеле