Свински джолан с много подправки и мандарини на фурна

Необходими продукти:
- 1 свински джолан (600-800 грама)
- 2 мандарини
- 1 супена лъжица едра морска сол
- 1 супена лъжица горчица на прах
- 1 супена лъжица смес от сушени пикантни подправки
- смес от различни видове пипер на вкус
- 2 стръка целина
- връзка пресен копър
Начин на приготвяне:
Натрийте джолана с едрата сол, сухата горчица и смес от различни видове смлян пипер, подправките. Оставете на студено за една нощ, за да се маринова.
След това сложете върху слой от нарязаните на едри кръгчета мандарини, накълцаните копър, целина и увийте плътно в алуминиево фолио.
Поставете в тава, налейте 250 милилитра вода и сложете във фурната (включена при 180-200 градуса).
След час налейте отново вода в съда и нека ястието се приготвя още час и половина при температура от 180 градуса.
Когато извадите джолана, развийте фолиото и проверете готовността с помощта на дървен шиш или клечка за зъби.
Направете кръстообразни разрези по повърхността, включете само горния реотан на фурната и запечете месото (при развито фолио), докато се образува хрупкава кожа отгоре (около 15-20 минути).
Поднесете джолана с гарнитура от печените цитруси и подправки
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бавно печен свински джолан
- Агнешки джолан по корейски с картофено пюре и ряпа
- Свински джолан с чесън и босилек на фурна
- Рецепти за джолан с кисело зеле
- Спаначена чорба с картофи и джолан
- Пикантен свински джолан в бира с джинджифил, лук и чесън
- Свински джолан в бира и соев сос
- Маринован шпикован свински джолан
- Печен свински джолан с чесън и лук в бира
- Свински джолан с боб и зеленчукова запръжка
Коментари към Свински джолан с много подправки и мандарини на фурна