Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци
Необходими продукти:
- 10-20 броя листа от швейцарско цвекло
- 1 глава стар лук, ситно нарязана
- 1 настърган морков
- 50 грама тъмни стафиди
- 200 грама нахут от консерва
- 1 листенце пресен босилек
- 1 стрък пресен магданоз
- зехтин за запръжка
- 1 настърган корен джинджифил
- 50 грама царевица от консерва
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланширайте листата в подсолена гореща вода и ги прецедете и подсушете. В тиган загрейте зехтин и запържете лука, моркова и джинджифила.
Прибавете стафидите, нахута, царевицата и подправете с нарязани босилек и магданоз. Подправете със сол, черен пипер, налейте половин чаена чаша вода и разбъркайте. Гответе докато течността се редуцира и охладете. Вземете листата, във всяко сложете по една супена лъжица от сместа и завийте сарма.
Направете останалите по същия начин и подредете в намаслена тава. Покрийте с лист алуминиево фолио, загрейте фурната на 200 градуса у запечете за 20 минути.
Поднесете ястието топло.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: meghnas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АСТЕНОР СПОРТ GO гъми * 15
НовСУОНСЪН БЯЛ ТРЪН, ГЛУХАРЧЕ И КЪДРАВ ЛАПАД капсули * 120 SW1707
ЯМАМОТО НУТРИШЪН ШУРАХАН 200 г
Безплатна доставка за България!ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C вкус МАЯМИ ВАЙБС 400 г
НовСУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
4+ НУТРИШЪН НОДОМС+ саше * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Ползата на цвеклото при онкологични заболявания
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Смути от цвекло с ябълка и морков
- Сарми в доматен сос
- Топла салата от цвекло и тиква с рукола, ядки и семена
- Мързеливи сарми с прясно зеле
- Зелеви сарми в гювеч с пушен бекон, ребра и кайма
Коментари към Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци