Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци

Необходими продукти:
- 10-20 броя листа от швейцарско цвекло
- 1 глава стар лук, ситно нарязана
- 1 настърган морков
- 50 грама тъмни стафиди
- 200 грама нахут от консерва
- 1 листенце пресен босилек
- 1 стрък пресен магданоз
- зехтин за запръжка
- 1 настърган корен джинджифил
- 50 грама царевица от консерва
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланширайте листата в подсолена гореща вода и ги прецедете и подсушете. В тиган загрейте зехтин и запържете лука, моркова и джинджифила.
Прибавете стафидите, нахута, царевицата и подправете с нарязани босилек и магданоз. Подправете със сол, черен пипер, налейте половин чаена чаша вода и разбъркайте. Гответе докато течността се редуцира и охладете. Вземете листата, във всяко сложете по една супена лъжица от сместа и завийте сарма.
Направете останалите по същия начин и подредете в намаслена тава. Покрийте с лист алуминиево фолио, загрейте фурната на 200 градуса у запечете за 20 минути.
Поднесете ястието топло.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: meghnas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Сарми в доматен сос
- Мариновано овче сирене в лозови листа на тиган
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Сарми от листа ревен с кайма и ориз на фурна
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
- Салата от цвекло, рукола и козе сирене
Коментари към Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци