Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци
Необходими продукти:
- 10-20 броя листа от швейцарско цвекло
- 1 глава стар лук, ситно нарязана
- 1 настърган морков
- 50 грама тъмни стафиди
- 200 грама нахут от консерва
- 1 листенце пресен босилек
- 1 стрък пресен магданоз
- зехтин за запръжка
- 1 настърган корен джинджифил
- 50 грама царевица от консерва
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланширайте листата в подсолена гореща вода и ги прецедете и подсушете. В тиган загрейте зехтин и запържете лука, моркова и джинджифила.
Прибавете стафидите, нахута, царевицата и подправете с нарязани босилек и магданоз. Подправете със сол, черен пипер, налейте половин чаена чаша вода и разбъркайте. Гответе докато течността се редуцира и охладете. Вземете листата, във всяко сложете по една супена лъжица от сместа и завийте сарма.
Направете останалите по същия начин и подредете в намаслена тава. Покрийте с лист алуминиево фолио, загрейте фурната на 200 градуса у запечете за 20 минути.
Поднесете ястието топло.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: meghnas.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОКЕЪР КЛЕНЗ НУТРИ КОМПЛЕКС ЗА ПРОЧИСТВАНЕ прах 120 г
КАЛИВИТА ОКЕАН 21 разтвор 946 мл
Безплатна доставка за България!ХАЙЪР НЕЙЧЪР МАГНЕЗИЙ ефервесцентни таблетки * 20
ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C вкус МАЯМИ ВАЙБС 400 г
НовСУОНСЪН БЯЛ ТРЪН, ГЛУХАРЧЕ И КЪДРАВ ЛАПАД капсули * 120 SW1707
ПРОМОЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Сармички от лапад с ориз
- Сарми в доматен сос
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Смути от цвекло с ябълка и морков
- Постни лозови сарми с ориз и орехи
- Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
Коментари към Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци