Сарми от прясно зеле с картофи и кайма в доматен сос

Необходими продукти:
1 средна прясна зелка
5-7 картофа
400-500 грама кайма по ваш избор
3-4 супени лъжици доматено пюре
1 супена лъжица олио
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте вода в голяма тенджера и поставете на котлона, за да заври. Тогава сложете зелето в нея за няколко минути. Когато го извадите, внимателно разделете на листа, които оставете да изсъхнат малко.
Измийте картофите, обелете ги и настържете с помощта на средно ренде.
В голяма купа смесете каймата (най-добре използвайте свинска, за да бъде по-сочно ястието) с настърганите картофи, подправете на вкус.
Сложете от получената плънка в средата на всяко зелево листо и оформете сарми. Може да ги завържете с пера зелен лук, за да бъдат по-интересни на външен вид.
Сгорещете малко олио в тиган и в него запържете сармите на силен огън от двете страни. След това подредете в тава и добавете доматеното пюре, разредено с малко вода. Нека ястието се задушава в предварително загрята фурна в продължение на 30-40 минути (или до готовност).
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Мусака с кайма, ориз и лозови листа
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
- Рецепти за лозови сарми с булгур
- Постни лозови сарми с ориз и орехи
- Месни сарми с листа от швейцарско цвекло
- Риба в зелеви листа (рибени сарми)
- Сарми в доматен сос
- Гръцки сармички със сос Авголемоно
- Консервирани лозови листа (за сарми)
Коментари към Сарми от прясно зеле с картофи и кайма в доматен сос