Салата от цвекло, рукола и козе сирене

Това е перфектната салата: кремаво козе сирене (заменете го с фета, ако предпочитате), печено цвекло и авокадо. Може да добавите рукола или друга зелена салата по ваш вкус. Не се притеснявайте да експериментирате.
Необходими продукти:
- 6 средно големи глави цвекло
- 6 чаши рукола
- 1 авокадо, нарязано на тънки резени
- 100 грама козе сирене, натрошено (или фета сирене)
- 1/2 чаша печени орехи, нарязани
за дресинга:
- 1/2 чаша зехтин екстра върджин
- 1/4 чаша балсамов оцет
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 2 чаени лъжички дижонска горчица
- кошер сол и млян черен пипер на вкус
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Увийте всяко цвекло с фолио и поставете в тавичка, покрита с хартия за печене. Сложете във фурната да се изпекат за около 1 час или докато омекнат, след което ги извадете от фурната и оставете да се охладят. Обелете цвеклото и го нарежете на резени.
В купа смесете зехтина, оцета, кленовия сироп и дижонската горчица до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Сложете руколата в голяма купа за сервиране и овкусете с дресинга. Гарнирайте с резените цвекло и авокадо, натрошеното козе сирене и орехи. Ако е необходимо, овкусете допълнително с дресинга и разбъркайте.
Приятен апетит!
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Швейцарско цвекло (суис чард, манголд)
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Сарми от швейцарско цвекло със стафиди, нахут и зеленчуци
- Палачинки от цвекло с плънка от рикота
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
- Пица с блат от цвекло и зеленчуци
- Ползата на цвеклото при онкологични заболявания
- Смути от цвекло с ябълка и морков
- Освежете кожата на лицето си с маска от червено цвекло
- Премахнете токсините от тялото с витаминозна крем супа от цвекло и авокадо
Коментари към Салата от цвекло, рукола и козе сирене