Салата с червено цвекло и козе сирене

Необходими продукти:
- 220 грама сварено и изцедено червено цвекло
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаена лъжица балсамов оцет
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- сол и черен пипер
- 60 грама козе сирене
- 6 листа от мента
Начин на приготвяне:
В салатна купа сложете зехтина, балсамовия оцет, лимона, солта и пипера. Разбъркайте дресинга.
Настържете цвеклото в кухненски робот или с ренде. С ръце го отцедете от излишната вода и го сложете в купата с дресинга и разбъркайте, за да се овкуси. Поръсете с натрошено козе сирене и поръсете с нарязани листенца мента.
Сервирайте като гарнитура към риби или печени зеленчуци.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРГАЗЪМ КОНТРОЛ капсули * 60
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ВИТАНАТ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ 250 мл
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Как може да си замразим листа от червено цвекло?
- Девет заболявания, които лекува червеното цвекло
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Шопска салата – кулинарният трибагреник на Балкантурист
- Салата от маслини и лук
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
Коментари към Салата с червено цвекло и козе сирене