Салата от пилешки дробчета с цвекло, авокадо в сос

Необходими продукти:
2 средни глави червено цвекло
1 супена лъжица растително олио
400 грама пилешки дробчета
1 авокадо
сок от 1/2 лимон
подправки за салата по ваш избор
За соса:
сока от 1 неголям лимон
1 супена лъжица балсамов оцет
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица дижонска горчица на зърна
1 чаена лъжица мед
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете цвеклото, нека се охлади, обелете го и нарежете на парчета.
Сгорещете олиото и в него изпържете пилешките дробчета от двете страни до готовност. Авокадото нарежете на парчета, които напръскайте с лимонов сок, за да не потъмняват.
Направете соса. Към лимоновия сок прибавете балсамовия оцет и зехтина, след това сложете горчицата, меда, сол и смлян черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко.
Покрийте дъното на подходяща чиния с листа зелена салата и подредете пилешките дробчета. Върху тях - цвеклото, авокадото и полейте с готовия сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИ-ШЕЙП ВИ-СТОРМ ЛЕДЖЪНД 360 г
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ТАЙП ЗЕРО АЗОТЕН ОКСИД капсули * 150
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Салата от моркови и краставици
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Детоксикирайте организма си с напитки от червено цвекло
- Масло от авокадо
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
- Подобрете храносмилането с листа от червено цвекло
- Предястие от пилешки дробчета с ябълки и чесън
- Често пренебрегваното на българската трапеза червено цвекло е незаменим лек
- Накарайте ноктите си да заблестят с помощта на авокадо
Коментари към Салата от пилешки дробчета с цвекло, авокадо в сос