Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата от цвекло с козе сирене и лешников дресинг

Салата от цвекло с козе сирене и лешников дресинг

Салата от цвекло с козе сирене и лешников дресинг - изображение

Необходими продукти:

  • 5 глави червено цвекло
  • 240 милилитра оризов или винен оцет
  • 240 грама захар
  • 250 грама козе сирене (меко)
  • 4 чаени лъжици нарязан див лук
  • 4 чаени лъжици нарязан пресен магданоз
  • 2 чаени лъжици прясна мащерка
  • 1 чаена лъжица смлян черен пипер
  • 180 милилитра портокалов сок
  • 1 супена лъжица балсамов оцет
  • 1/2 чаена лъжица настъргана портокалова кора
  • 1 глава лук шалот
  • 3 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици лешниково масло
  • 3 супени лъжици смлени лешници
  • сол на вкус


Начин на приготвяне:

С помощта на пръстен за изрязване на сладки (с диаметър 6,5 сантиметра) изрежете кръгчета цвекло. Изрезките, които останат, може да използвате за направата на супи или салати.

Налейте оцета в тиган и добавете захарта. Нека сместа се вари до разтваряне на сладките кристалчета. Тогава сложете цвеклото в течността и гответе в продължение на 2 минути, като обърнете веднъж парчетата от обратната страна. Извадете кръгчетата върху хартия, подсушете ги и охладете.

Козето сирене смесете с нарязаните див лук, магданоз и 1,5 лъжици от мащерката, подправете с черния пипер (за да бъде по-мека консистенцията на сиренето, може да го затоплите за 30 секунди в микровълнова).

Време е за "сглобяване" на салатата тип торта.

Подредете кръгчетата едно върху друго, като помежду им намазвате с козето сирене и притискате слоевете леко един към друг.

По този начин направете 5 порции, всяка от които да се състои от 5 реда цвекло и 4 реда пълнеж.

Увийте салатите в стреч фолио и приберете за 3-4 часа в хладилника. Ако не разполагате с толкова време, минимумът е 1 час.

Пригответе дресинга. Налейте портокаловия сок в подходящ съд, в който да се вари, докато остане 80 милилитра. Охладете го и в него изсипете останалата мащерка, балсамовия оцет, кората от портокал и лука шалот (нарязан). Налейте олиото и лешниковото масло, сложете черния пипер и разбийте продуктите с миксер. Охладете.

Разрежете всяка порция на 4 части, овкусете със соса, поръсете със смлените лешници и може да поднесете върху листа зелена салата.

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлАлт. медицинаБотаника