Салата от цвекло с козе сирене и лешников дресинг
Необходими продукти:
- 5 глави червено цвекло
- 240 милилитра оризов или винен оцет
- 240 грама захар
- 250 грама козе сирене (меко)
- 4 чаени лъжици нарязан див лук
- 4 чаени лъжици нарязан пресен магданоз
- 2 чаени лъжици прясна мащерка
- 1 чаена лъжица смлян черен пипер
- 180 милилитра портокалов сок
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 1/2 чаена лъжица настъргана портокалова кора
- 1 глава лук шалот
- 3 супени лъжици олио
- 3 супени лъжици лешниково масло
- 3 супени лъжици смлени лешници
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
С помощта на пръстен за изрязване на сладки (с диаметър 6,5 сантиметра) изрежете кръгчета цвекло. Изрезките, които останат, може да използвате за направата на супи или салати.
Налейте оцета в тиган и добавете захарта. Нека сместа се вари до разтваряне на сладките кристалчета. Тогава сложете цвеклото в течността и гответе в продължение на 2 минути, като обърнете веднъж парчетата от обратната страна. Извадете кръгчетата върху хартия, подсушете ги и охладете.
Козето сирене смесете с нарязаните див лук, магданоз и 1,5 лъжици от мащерката, подправете с черния пипер (за да бъде по-мека консистенцията на сиренето, може да го затоплите за 30 секунди в микровълнова).
Време е за "сглобяване" на салатата тип торта.
Подредете кръгчетата едно върху друго, като помежду им намазвате с козето сирене и притискате слоевете леко един към друг.
По този начин направете 5 порции, всяка от които да се състои от 5 реда цвекло и 4 реда пълнеж.
Увийте салатите в стреч фолио и приберете за 3-4 часа в хладилника. Ако не разполагате с толкова време, минимумът е 1 час.
Пригответе дресинга. Налейте портокаловия сок в подходящ съд, в който да се вари, докато остане 80 милилитра. Охладете го и в него изсипете останалата мащерка, балсамовия оцет, кората от портокал и лука шалот (нарязан). Налейте олиото и лешниковото масло, сложете черния пипер и разбийте продуктите с миксер. Охладете.
Разрежете всяка порция на 4 части, овкусете със соса, поръсете със смлените лешници и може да поднесете върху листа зелена салата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИ-ШЕЙП ВИ-СТОРМ ЛЕДЖЪНД 360 г
НУТРАВИТА СУПЕР ГРИЙНС КОМПЛЕКС 210 г
НовМАТИСЪН БИО СОК ОТ ЦВЕКЛО 750 мл MT1389
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОСУОНСЪН БЯЛ ТРЪН, ГЛУХАРЧЕ И КЪДРАВ ЛАПАД капсули * 120 SW1707
ПРОМОМАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г MT2093
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Боядисайте косата си червена с домашна боя
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Понижете високото кръвно налягане с червено цвекло
- Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
Коментари към Салата от цвекло с козе сирене и лешников дресинг